Skiområde – Mountain bike trails

Ski sport

Her er det lettest at logge sig ind på den webside som tilhører SkiStar. SkiStar er det firma som opererer hele området hvor Ski- og Mountain bike aktiviteterne foregår.

https://www.skistar.com/da/skisteder/trysil/På SkiStar’s webside kan man også se priser på lift kort, og tilgå diverse webcams osv for området.

Pisterne bliver generelt fint vedligeholdt, og i 2020 har SkiStar monteret et større antal fast-installerede snekanoner som kan assistere med snedækket specielt i starten og slutningen af sæsonen.


Sværhedsgraden af pisterne er tilpas varieret, så der er noget for både de mindre øvede og for dem med hang til de mere udfordrende nedkørsler.

Som tidligere nævnt, så gør hyttens beliggenhed at man kan glide direkte fra hytten, og ned ad stikvejen mærket nr 3, ud til piste nr 13 – der er vel omkring 200 til man rammer pisten. Når man skal hjem til hytten, så tager man igen piste nr 13, og så kører af vej stikvej 2. Så glider man lige frem til hytten.


Ovennævnte ski ind / ski ud rute kan faktisk ses på nedenstående piste kort: Find løjpe 13, markeret i en blå firkant, placeret i venstre side af piste kortet. Lige til højre herfor er afkørsel nr 2 markeret i grønt, og til venstre for det blå pistenummer, er tilkørselsstien mærket med nr 3 i grøn skrift. Nemt - ikke sandt?


Hytten ligger lige til venstre for det blå piste nummer 13.

Langrend

Er man mere til langrend, så er der i Trysil rigelig mulighed for at dyrke denne sportsgren. Der er trukket spor i kilometervis i hele området https://www.trysil.com/no/A/Destinasjon-Trysil/Langrenn-i-Trysilfjellet

Mountain biking


For Mountain bike folket, er der om sommeren en lang række nedkørsler i det som om vinteren er ski piste. Skal man forsøge sig på disse må det stærkt anbefales at anvende det til opgaven egnede grej – ellers bliver denne sport for farlig. Det er ikke alle cykler som klassificeres som Mountain bikes som er egnede, og at forsøge nedkørslerne på ”Bedstemors havelåge” eller racercykler vil være direkte uforsvarligt.

Om sommeren kører lifterne i begrænset omfang, men de som er åbne transporterer både cykler og gående op i terrænet. https://www.visitnorway.dk/rejsemal/ostlandet/trysil/sommerRestauranter og barer


Der findes et antal restauranter på fjeldet og de serverer både god mad og drikke. Der gælder, specielt for alkoholiske drikke, at prisniveauet er noget højere end for skiområderne i alperne – også selvom den Norske Krone kurs er favorabel overfor den Danske Krone.

Dette kan godt være noget af en udskrivning i løbet af en uge, men her er det så, at man jo har muligheden for at smutte forbi hytten for en drink og en sandwich, hvis man føler at restaurantbesøgene tager en for stor del af feriebudgettet. En frokost i fjeldet med forældre og 3 forslugne teenagere kan jo potentielt godt gøre en smule skade på bank kontoen.


 https://www.skistar.com/da/skisteder/trysil/mat-og-uteliv


Husk at promillegrænsen er lavere i Norge end den er i Danmark. I Norge er den 0,2


 

Golfbane


Ned mod byen kan man finde en fin 18 hullers golfbane som sommergæster kan benytte mod green fee betaling. https://www.trysil.com/no/A/Trysilfjellet-Golf

 

Klatreparken


Ved siden af golfbanen ligger ”klatreparken”. Dette er et stort hit, specielt ibland den yngre generation https://hoytlavt.no/trysil .

 

Kano tur


Bliver man draget at det klare vand i floden som løber igennem Trysil, så er her en mulighed for at tage en kano tur her https://www.trysil.com/no/A/Trysil-Hyttegrend-og-camping/trysil-river-canoe---4-timers-padletur

 


Trysil iøvrigt.


Trysil by er relativ hurtig overset, og forretningslivet er spredt over hele byen. Herudover er der nogle forretninger og barer ved Skistar’s velkomst center.

Trysil er flot om vinteren, men man skal ikke tage fejl af at Trysil bestem også har noget at byde på om sommeren.

Supermarkeder:

 

Coop Mega - Stor dagligvareforretning med hytteudlevering, som ligger i Trysil-Centret, i centrum.


Fageråsen Handel - Dagligvarebutik med hytteudlevering på Trysil HøyfjellsCentret.


Kiwi Trysilfjellet - Stor dagligvarebutik, som ligger på vestsiden av Trysil centrum.


Kiwi Sørhusjordet - Stor dagligvarebutik i det sydlige Trysil centrum.


Rema 1000 - Stor dagligvarebutik på vestsiden af Trysil centrum.

 Apoteket ligger i Trysil-Centret nede i centrum.

 Skulle man være uheldig og kommer til skade, så har Trysil et lægehus:


Trysil lægecenter

Lægecenter i Trysil centrum med lægevagt.

Lundevegen 3, 2420 Trysil

Tlf.: (+47) 62 45 78 50