Rute / rejse vejledningMed fly til Oslo.


Dette er en mulighed, men i lagt de fleste tilfælde er det upraktisk og alt for dyrt.


Oslo lufthavn ligger ikke "lige rundt om hjørnet", og der er stadig næsten et par times kørsel herfra, hvilket kunne indebære udgifter til en lejebil.


Med fly til Scandinavian Mountain Airport.


Der ligger en mindre lufthavn imellem Trysil og Sälen i Sverige, og der er forbindelse fra både Ålborg og København. Fra lufthavnen går der en shuttle bus til Trysil, og den tager ca 40 minutter.


https://www.skistar.com/da/inspiration/nyheder/nyhed-sas-flyver-fra-kobenhavn-og-aalborg-direkte-til-salen-trysil/

 

Med færge.


I øjeblikket går der en færge fra København, som ”mellemlander” i Frederikshavn. Ankomst i Olso om formiddagen dagen efter afgangen. Samme rute fungerer også den modsatte vej. Her er et udvalg af kahytter i forskellig størrelse og med forskelligt komfort niveau.

Dette er en afslappet tur for dem som ikke har lyst til en lang køretur. Fra færgen er der en knap 3 timers køretur til Trysil ad hovedsageligt fine veje. https://www.dfds.com/da-dk/passagerfaerger/passagerinformation/kobenhavn-oslo/sejlplan

 

Kør selv.


Turen til Trysil fra København kan gøres på knap 9 timer via Øresundsbroen. Hertil skal tillægges tiden for pauser undervejs.

Denne tur kan eventuelt ”klippes over” ved at lave en overnatning ved Nordby’s Mega  shopping center i Sverige – lige før den Norske grænse https://nordby.se . Her kan man handle ”det sidste” til rimelige priser, inden man dagen efter fortsætter ind i det noget dyrere Norge. Vi kan her anbefale Nordby hotel, som ligger lige op af shopping centret -  http://nordbyhotell.se . Stedet er pænt og rent, og har normalt en god morgenmad inkluderet i prisen.

Overnatter man i Nordby, og tager den stille og roligt videre til Trysil efter morgenmaden, så er man ikke langt fra at kunne flytte ind i hytten ved ankomst om Lørdagen, som er den normale skiftedag.

 

Skihytte adresse.


Livegen 431, 2420 Trysil. Vil din GPS genkende denne adresse så kør direkte mod den.


GPS-koordinater

61.30265º N, 12.21454º Ø
61° 18' 9.5"N, 12° 12' 52.3"Ø


Vil din GPS IKKE genkende den anførte adresse, så kør efter Vestbyvegen, og fortsæt ad den indtil du ser et bomanlæg på din højre side.

Når du ankommer:


Hele hytteområdet er spærret med en bom, og første gang du kommer skal du betale for at passere bommen – ca 50Kr. Når du herefter ankommer til hytten, så ligger der bomkort, som kan benyttes så længe du lejer hytten. HUSK AT AFLEVERE BOM KORTET I HYTTEN VED AFREJSE.


Det anbefales at du går ind på Google map og slår Livegen 431 op, fordi her kan du se den rute som du skal tage fra bom anlægget op til adressen. De små veje kan godt virke lidt kringlede de første par gange man kører dem. Google map viser faktisk bom anlægget når at du zoomer lidt ind på Vestbyvegen.


På vejen kommer du op af nogle stigninger som kan være udfordrende, afhængig af snemængden og de dæk som du har valgt at køre på. Vejene inden i hytteområdet af normalt skrabet, men langt fra snefri. Snekæder kan være nødvendigt i visse situationer. Vi må på det skarpest fraråde at forsøge at køre i Norge om vinteren på sommerdæk.


Antallet af parkeringspladser ved hytten afhænger fuldstændig af snemængden i området. Under normale omstændigheder kan der parkere 2-3 biler, men snemængden kan besværliggøre parkering generelt. Om sommeren kan man godt parkere 4 biler.

Et par velmente råd:


…og her er så en service meddelelse, som omhandler import at varer ind i Norge: https://www.skisport.dk/artikler/toldregler-norge


…og endnu en service meddelelse, som er vigtig at huske når man nu er på vej på ferie, og er i feriehumør hele vejen til Trysil: https://norge.um.dk/da/rejse-og-ophold/bilkoersel .